Samenhang in interne beheersing

Hoe creëer jij verbinding en samenhang in je interne beheersing?

Training effectief inrichten van interne beheersing om bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Een combinatie van 'harde'en 'zachte' aspecten die in onlosmakelijke samenhang dienen te werken.

Herken je de situatie dat je met risicomanagement of audit verschilt van inzicht en in eindeloze energielekkende discussies terecht komt?
Met meer inzicht in de “gedeelde wereld” van interne beheersing kun je deze discussies beter vorm geven en er voor zorgen dat ze wél relevant en nuttig worden.

Heb jij het idee dat er te veel controle druk is en je niet meer toekomt aan het echte werk?
Dan helpt deze training je inzicht te bieden in de wijze waarop je de controle druk kunt verminderen.

Wil je je meer kennis over het interne beheersing en het samenspel tussen processen, risicomanagement en audit?
Met de inhoudelijke training en juist de interactie ertussen ben je aan het eind van de training in staat om de verbindingen te leggen en om het samenspel te kunnen vormgeven.

Passo2Lean denkt graag met je mee hoe jouw medewerkers de interne beheersing effectiever te maken met behulp van een op maat gemaakte training.

Interne beheersing; hoe krijg je er grip op?

Interne beheersing gaat over het realiseren van bedrijfsdoelstellingen op een zodanige manier dat bij de uitvoering van de werkzaamheden en het nemen van beslissingen continue aandacht is voor het balanceren in verschillende belangen om in control te zijn. De organisatie wil haar doelstellingen realiseren en zet hierbij mensen, processen en systemen in die gezamenlijk maken of de doelstellingen worden gerealiseerd. Wil je je organisatie hierin effectiever maken en je medewerkers ontwikkelen om hier slagvaardiger in te worden, dan is op maat gemaakte training over interne beheersing toegespitst op jouw organisatie een must.

Tijdens deze training besteden we uitgebreid aandacht aan de onderwerpen, internal control, procesmanagement, risico management en audit. Afhankelijk van de behoefte kunnen we bepalen welke kennis er al aanwezig is en hoe diep we de afzonderlijke onderwerpen uitdiepen. De inhoudelijke onderwerpen kunnen we ook separaat uitwerken zodat we tijdens de training volledig focussen op 1 of enkele van de onderwerpen. Ook hiervoor geldt dat de training op maat wordt gemaakt zodat deze aan sluit op jouw specifieke organisatie.
Voor wie?

Investering:

Geen enkele training is hetzelfde en vraagt om maatwerk van zowel programma als locatie met bijbehorende investering.

Ben je benieuwd wat Passo2Learn je nog meer te bieden heeft?

Referenties

Enkele voorbeelden van relaties waarbij succesvolle projecten zijn gerealiseerd: Rabobank, Coöperatie Dela, De Nederlandse Loterij, Aegon Nederland en Rivas Zorggroep.

"Hij is enthousiast, opgewekt en weet daardoor de onderwerpen in op een leuke manier te brengen."

"De koppeling met de praktijk zorgt ervoor dat het direct toepasbaar is in mijn eigen werk."

"Ik heb veel geleerd op het gebied van interne beheersing en hoe deze met elkaar samenhangen en elkaar kunnen versterken."

Passo2Learn

Vergroot je inzicht en effectiviteit van interne beheersing.

Passo2Learn - training auditen

Auditing

In organisaties worden audit vaak ingezet om inzicht te krijgen in de kwaliteit van een bepaald onderdeel van de bedrijfsvoering. De manier waarop audits worden uitgevoerd en door wie verschilt.

In deze training leer je op welke wijze audit als instrument wordt ingezet in organisaties en hoe audits worden uitgevoerd. Je gaat actief aan de slag om zelf een auditaanpak te maken en hierover te rapporteren. Je maakt krijgt inzicht in de dynamiek die ontstaat als je verbeterpunten bespreekbaar worden gemaakt door een auditor.

Passo2Learn - training procesmanagement

Procesmanagement

Processen zijn niet meer weg te denken uit iedere organisatie en zijn echt een must om gestructureerd je bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Tijdens deze training leer je op welke wijze je processen kunt identificeren, inrichten en analyseren. Met deze kennis kun je tijdens je dagelijkse werk zelf actief aan de slag en of je kunt vanuit een staffunctie met de proceseigenaren gesprek over de procesinrichting of gerealiseerde procesprestaties.

Passo2Learn - training Risk en control

Risico en control management

Herken je de situatie dat je met risicomanagement of audit verschilt van inzicht en in eindeloze energielekkende discussies terecht komt? Met meer inzicht in de wereld van interne beheersing kun je deze discussies beter vorm geven en er voor zorgen dat ze wél relevant en nuttig worden.

 

 

Passo Organisatieadvies

Organiseren van interne beheersing. Vol passie en energie helpt Passo Organisatieadvies je met het inrichten, verbeteren en toetsen van oplossingen voor interne beheersingsvraagstukken. Dit kan met behulp van de bouwstenen: processen, risk & control, audit en samenwerking. Deze bouwstenen tezamen inclusief het gedrag van mensen vormen samenhang, zorgen voor een passende interne beheersing. Het is de kracht van de verbinding tussen mensen, processen, structuren en het vermogen om te leren van uitgevoerde werkzaamheden die de interne beheersing succesvol maken. Ieder intern beheersingsvraagstuk vraagt om een maatwerk aanpak.