Over mij

Hans Wichards

Hans Wichards

Aangenaam kennis te maken...

Passo2Learn

Vol energie en passie help ik, met Passo2Learn, organisaties met het vergroten van de effectiviteit van samenwerking en communicatie om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Veel organisaties organiseren de samenwerking niet goed binnen de organisatie. Het gevolg is dat medewerkers werken vanuit “vakinhoudelijke kokers” en de verbinding met elkaar niet weten te realiseren. Hierdoor blijft veel potentieel binnen bedrijven onbenut en neemt de werkvreugde en relevantie van het werk af.

Geloof in groei door samenwerking
Passo2Learn gelooft erin dat dit potentieel benut kan worden door te werken vanuit samenhang en door écht samen te werken, te leren van elkaar en als persoon te groeien. Het werk wordt hierdoor een stuk leuker, geeft meer plezier en waardering. Wie wil dit nu niet?!

Vakgebieden
Passo2Learn is gespecialiseerd in het vakgebied van interne beheersing. Hierbinnen vallen de onderwerpen procesmanagement, internal control, audit en risico management. Door de jarenlange ervaring snapt Passo2Learn dat elke discipline vanuit zijn eigen koker kan werken maar dat samenwerking leidt tot echt succes.

Wat is mijn basis?

Centraal in mijn leven staan Suus, Thijs en Lisa, mijn thuis! Ze zijn mijn thuishaven geven mij energie en spirit. Ze zorgen voor relativering en dagelijks feedback op mijn eigen gedrag. Hierdoor mag ik elke dag leren en reflecteren op mezelf.

Sporten
Sporten geeft mij energie. Ik heb diverse sporten beoefend zoals voetbal, hockey, wielrennen, mountainbiken en tennis, waarvan enkele op hoog niveau. Deze opgedane ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik veel parallellen tussen werk en sport kan trekken. Denk aan het realiseren van succesvolle teams, feedback geven en het creëren van een sfeer waarin leren de basis is voor succes.

Fietsen blijft voor mij een ideale manier om tot rust te komen. Tijdens een rit geniet ik van de natuur en omgeving. De cadans van mijn benen werkt zelfs meditatief waardoor mijn gedachtes orde en rust krijgen.

Wat betekent Passo?
Passo is een afgeleide van Passo di Stelvio, een kronkelende Italiaanse bergpas. Deze berg geeft mij veel inspiratie en beklim ik graag met mijn racefiets. Op deze berg zijn al veel wielerdromen gerealiseerd. Je kunt deze bergpas alleen beklimmen als je geleerd en geoefend hebt hoe je kunt fietsen en als je weet wat doorzetten is.

Passo staat ook voor passie en passen. Passie en energie stop ik in mijn trainingen en krijg ik van het gezamenlijk behalen van doelstellingen. Vooral als ik kan bijdragen aan de groei van mensen en groepen! Verder refereert passen naar het op maat maken van de trainingen zodat deze invulling geeft aan de behoefte.

Passo2Learn - Hans Wichards - succesvolle projecten

Opdrachten en ervaring

Mijn rugzak

Met een rugzak gevuld met inhoudelijke kennis en interpersoonlijk contact, realiseer ik samen met jou effectieve samenwerking binnen je organisatie. Deze ervaring stelt mij in staat om zowel aandacht te hebben voor de inhoudelijke als de menselijke kant.

Ik heb jaren lange ervaring opgedaan in de consultancy en auditfuncties in diverse bedrijfstakken. Hierin heeft heb ik bedrijfsinrichting vormgegeven op gebied van besturing als procesmanagement. Tevens heb ik diverse soorten audits uitgevoerd binnen deze bedrijven. Door mijn ervaring in de verschillende rollen snap ik hoe de belangen en karakters van de functie verschillen waardoor samenwerking en effectiviteit onder druk kan staan.

De affiniteit voor samenwerking komt voort uit mijn sport verleden waarin ik veel in teamverband heb gesport. De parallel met het werken in teamverband binnen een bedrijf is snel gelegd. Tijdens mijn functies en opleidingen heb ik tal van teamontwikkelingstrajecten mogen faciliteren en vormgeven. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met en trainen van groepen medewerkers.

Sinds 2017 ben ik gelieerd aan Business Universiteit Nyenrode. Voor de opleiding Master Accountancy geef ik het vak Bestuurlijke Informatievoorziening en Interne Beheersing (BIV-IB). Met veel plezier ben ik met de studenten aan slag om theorieën te koppelen aan de dagelijkse praktijk. De frisheid van ideeën en gedachtes van de studenten geeft me telkens nieuwe energie.

Door de combinatie van inhoudelijke achtergrond en ruime ervaring met teamdevelopment snap ik de werkwijzen, communicatievraagstukken en kan ik jou helpen om een effectievere samenwerking te realiseren.

Passo2Learn

Het aanbod trainingen:

Teamontwikkeling - Passo2learn

Teamontwikkeling

Werk jij in een goed werkend team?
Een goed werkend team kan meer dan een individualisten alleen. Jammer genoeg presteren veel teams niet op het niveau dat ze zouden kunnen.

Heb jij een team dat je graag verder wilt ontwikkelen maar weet je niet precies hoe je dit kunt vormgeven?
Ik help je graag bij het bepalen van je doel en de best passende aanpak. Samen geven we vorm aan de ontwikkeling van het team met als resultaat een verbeterede samenwerking en verbeterde teamprestaties.

Interne beheersing Passo2Learn

Training interne beheersing

Herken je de situatie dat je met risicomanagement of audit verschilt van inzicht en in eindeloze energielekkende discussies terecht komt?
Met meer inzicht in samenhang van interne beheersing kun je deze discussies beter vormgeven en er voor zorgen dat ze wél relevant en nuttig worden. Met de op maat gemaakte trainingen op het gebied van internal control, procesmanagement, audit en risk, vergroot je jouw kennis en breng je organisatie naar het volgende niveau brengen.
Afhankelijk van jouw behoefte en kennisniveau bepalen hoe diep en welke onderwerpen we in de training behandelen.

Passo Organisatieadvies

Organiseren van interne beheersing. Vol passie en energie helpt Passo Organisatieadvies je met het inrichten, verbeteren en toetsen van oplossingen voor interne beheersingsvraagstukken. Dit kan met behulp van de bouwstenen: processen, risk & control, audit en samenwerking. Deze bouwstenen tezamen inclusief het gedrag van mensen vormen samenhang, zorgen voor een passende interne beheersing. Het is de kracht van de verbinding tussen mensen, processen, structuren en het vermogen om te leren van uitgevoerde werkzaamheden die de interne beheersing succesvol maken. Ieder intern beheersingsvraagstuk vraagt om een maatwerk aanpak.