Procesmanagement

Zijn jouw processen voorspelbaar en effectief?

Training procesmanagement voor effectieve procesinrichting

De grootste risico’s zitten in de overdrachtsmomenten

Processen zijn niet meer weg te denken uit iedere organisatie. Ze zijn noodzakelijk om gestructureerd je bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Tijdens deze training leer je hoe je processen kunt inrichten en hoe ze bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Je krijgt inzicht in de wijze waarop processen op elkaar aansluiten en hoe je ze effectiever kan inrichten.

Na afloop van deze training ben je in staat om processen te inrichten en te analyseren. Hierdoor kun je de risico's in processen identificeren en voorzien van passende beheersmaatregelen. Tevens kun je aangeven hoe je op de processen kunt sturen. Ook vanuit het perspectief van een staffunctie kun je het management beter sparren over de verantwoordelijkheid van een proceseigenaar.

Deze training is maatwerk en wordt afgestemd op het gewenste doel en betreffende organisatie. Tevens bestaat de mogelijkheid om tijdens de training je eigen werkproces te analyseren; je risico’s inzichtelijk te maken; je beheersmaatregelen te bepalen en effectiviteit van je proces te vergroten.

In de training leer je:

 • Processen te identificeren en te onderscheiden
 • De relatie van processen tot kwaliteitsmanagement en continu verbeteren
 • Je met processen je organisatie kunt besturen
 • Procesrisico’s te identificeren en beheersmaatregelen te definiëren
 • Het verbeteringspotentieel van je eigen processen zien

Voor wie

 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Procesmedewerkers
 • Medewerkers finance and control
 • Stafadviseurs
  Trainees die kennis maken met het procesmanagement
 • Afdelingen die hun werkproces willen verbeteren.

Investering

De training procesmanagement wordt op maat gemaakt afhankelijk van de doelgroep en beoogde resultaat. Afhankelijk van het gewenste doel kan de training ook een analyse bevatten van de huidige werkprocessen om daarin procesmanagement voor effectieve procesinrichting te garanderen.

Scan zelf je eigen teameffectiviteit

Wil jij zelf inzicht creëren in de effectiviteit van jouw team? Ik stel je graag een zelf scan ter beschikking waarmee je zelf kunt zien hoeveel ruimte jouw team heeft om te groeien in effectiviteit. Vraag hier vrijblijvend een teamscan aan.

Inzicht in jouw leerstijl

Wil je weten wat jouw leerstijl is en hoe zich dat in praktijk uit? Vraag hier vrijblijvend de scan aan en je hebt binnen 5 minuten je inzicht in je eigen leerstijl.

Referenties

Enkele voorbeelden van relaties waarbij succesvolle projecten zijn gerealiseerd: Rabobank, Coöperatie Dela, De Nederlandse Loterij, Aegon Nederland en Rivas Zorggroep.

"Tijdens de heidagen zijn we dichter bij elkaar gekomen. We zijn naar huis gegaan met een verbeterplan om onze samenwerking in onze werksituatie te blijven verbeteren."

"Er werd een sfeer van openheid en echtheid gecreëerd. De echte pijnpunten kwamen wel boven. Super mooi om mee verder te gaan tijdens ons dagelijkse werk."

"Ik heb meer inzicht gekregen hoe het komt dat collega’s doen zoals ze doen. Hierdoor heb ik meer begrip voor hun gedrag gekregen."

"Ik wist wel dat er een paar dingen niet goed gingen maar dat de punten zo diep zaten had ik niet in de gaten. Goed om hier met elkaar bij stil te staan en om hier nu mee verder te gaan."

Passo2Learn

Vergroot je inzicht en effectiviteit van interne beheersing.

Passo2Learn - training auditen

Auditing

In organisaties worden audit vaak ingezet om inzicht te krijgen in de kwaliteit van een bepaald onderdeel van de bedrijfsvoering. De manier waarop audits worden uitgevoerd en door wie verschilt.

In deze training leer je op welke wijze audit als instrument wordt ingezet in organisaties en hoe audits worden uitgevoerd. Je gaat actief aan de slag om zelf een auditaanpak te maken en hierover te rapporteren. Je maakt krijgt inzicht in de dynamiek die ontstaat als je verbeterpunten bespreekbaar worden gemaakt door een auditor.

Passo2Learn - training Risk en control

Risico en control management

Herken je de situatie dat je met risicomanagement of audit verschilt van inzicht en in eindeloze energielekkende discussies terecht komt? Met meer inzicht in de wereld van interne beheersing kun je deze discussies beter vorm geven en er voor zorgen dat ze wél relevant en nuttig worden.

Passo2Learn - logo

Organiseren van interne beheersing. Vol passie en energie helpt Passo Organisatieadvies je met het inrichten, verbeteren en toetsen van oplossingen voor interne beheersingsvraagstukken. Dit kan met behulp van de bouwstenen: processen, risk & control, audit en samenwerking. Deze bouwstenen tezamen inclusief het gedrag van mensen vormen samenhang, zorgen voor een passende interne beheersing. Het is de kracht van de verbinding tussen mensen, processen, structuren en het vermogen om te leren van uitgevoerde werkzaamheden die de interne beheersing succesvol maken. Ieder intern beheersingsvraagstuk vraagt om een maatwerk aanpak.