Ken je jezelf en je team

Goed teamsamenwerking komt niet vanzelf is essentieel voor het overtreffen van klantverwachtingen.

Ken je jezelf en je team

Jouw team verder ontwikkelen om effectiever te worden?

Heb jij een team dat je graag verder wilt ontwikkelen maar weet je niet precies hoe je dit kunt vormgeven?

Samen bepalen we je doel en de daarbij best passende aanpak. Samen met jou geeft Passo2Learn mede vorm aan de ontwikkeling van het team zodat we een optimale samenwerking creëren waarin je teamleden in een schwung komen en gezamenlijk optimaal presteren.

Ben jij benieuwd naar de sfeer binnen je team en welke verbeterpunten je kunt realiseren?

Passo2Learn helpt je in gesprek te kome met met je team in gesprek te komen over de punten die al goed gaan en de punten die nog verbeterd kunnen worden.

Of heb je last van verstoorde verhoudingen binnen je team waardoor je je afdelingsdoelstellingen niet realiseert?

De hulp van iemand van buitenaf kan een goed middel zijn om deze verstoorde verhoudingen terug te brengen naar gezonde verhoudingen. Passo2Lean kan helpen om het gesprek op gang te brengen en de lucht te klaren. Daarnaast help ik mee om een gezamenlijke verbeteraanpak te bepalen zodat betrokkenen zich weer goed inzetten om de afdelingsdoelstellingen te realiseren.

Een goed presterend team kan meer dan een individualisten alleen. Jammer genoeg presteren veel teams niet op het niveau dat ze zouden kunnen. Teams kunnen door allerlei redenen niet optimaal functioneren. Ik help je graag om jouw team op top niveau te laten presteren.

Investering:

Geen enkele training is hetzelfde en vraagt om maatwerk van zowel programma als locatie met bijbehorende investering.

Zo werken topteams:

  • Alle top presterende teams hebben een gezamenlijk bovenliggende visie en een concreet doel. Voor jou team kunnen dit de organisatie- en afdelingsdoelstellingen zijn. Maar het kan hem ook zitten in een onderliggende drive om bijvoorbeeld patienten te willen helpen of om het klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Werken vanuit een gezamenlijk doel schept de inhoudelijke verbinding met elkaar.
  • Voor goed presterende teams is niet alleen de eind performance belangrijk, maar ook het pad er naar toe. Dit pad zorgt voor saamhorigheid en gezamenlijke herinneringen en bepaalt de sterkte van het fundament van de teamgeest; er worden persoonlijke verbindingen gemaakt. Hierin draait het om jezelf te durven leren kennen, de ander te leren kennen en samen met elkaar durven te leren van elkaar.
  • De combinatie van deze twee zorgt voor een dynamiek waarin teamleden kunnen opbloeien en presteren boven hun eigen verwachting.

Leermodel

Passo2Learn - Hans Wichards - teamontwikkelingsmodel

Een essentieel onderdeel van teamdevelopment is het kunnen én willen leren van elkaar. De kern van de aanpak is het leermodel (afgeleid van P. Senge). Elk thema wordt m.b.v. van diverse werkvormen uitgediept. Het draait om het bijstellen van het gedrag. Tijdens je ontwikkeling draait het continu om je eigen gedrag en wil om bij te dragen aan de verandering van het team. Als individu en als team wordt je in staat om continu te kunnen: Signaleren, Duiden, Kiezen en Doen. Een aanpak die continu zorgt voor impulsen voor groei.

Ben je benieuwd wat Passo2Learn je nog meer te bieden heeft?

Scan zelf je eigen teameffectiviteit

Wil jij zelf inzicht creëren in de effectiviteit van jouw team? Ik stel je graag een zelf scan ter beschikking waarmee je zelf kunt zien hoeveel ruimte jouw team heeft om te groeien in effectiviteit. Vraag hier vrijblijvend een teamscan aan.

Inzicht in jouw leerstijl

Wil je weten wat jouw leerstijl is en hoe zich dat in praktijk uit? Vraag hier vrijblijvend de scan aan en je hebt binnen 5 minuten je inzicht in je eigen leerstijl.

Referenties

Enkele voorbeelden van relaties waarbij succesvolle projecten zijn gerealiseerd: Rabobank, Coöperatie Dela, De Nederlandse Loterij, Aegon Nederland en Rivas Zorggroep.

"Tijdens de heidagen zijn we dichter bij elkaar gekomen. We zijn naar huis gegaan met een verbeterplan om onze samenwerking in onze werksituatie te blijven verbeteren."

"Er werd een sfeer van openheid en echtheid gecreëerd. De echte pijnpunten kwamen wel boven. Super mooi om mee verder te gaan tijdens ons dagelijkse werk."

"Ik heb meer inzicht gekregen hoe het komt dat collega’s doen zoals ze doen. Hierdoor heb ik meer begrip voor hun gedrag gekregen."

"Ik wist wel dat er een paar dingen niet goed gingen maar dat de punten zo diep zaten had ik niet in de gaten. Goed om hier met elkaar bij stil te staan en om hier nu mee verder te gaan."

Passo2Learn

Modules voor vergroten teameffectiviteit.

Passo2Learn - Teamontwikkeling en werkplezier

Teamontwikkeling

Elke training is maatwerk. De training wordt toegespitst op de organisatie, op het team de specifieke context. De bovenstaande toelichting beschrijft de opbouw en onderwerpen die we gaan oefenen en behandelen. In een oriënterend gesprek stellen we de training zodanig op dat deze perfect aansluit bij de vraag en context van de organisatie.

Passo2Learn - teameffectiviteit en doelen realiseren

Team effectiviteit en doelrealisatie

Herken je de situatie dat je met risicomanagement of audit verschilt van inzicht en in eindeloze energielekkende discussies terecht komt? Met meer inzicht in de wereld van interne beheersing kun je deze discussies beter vorm geven en er voor zorgen dat ze wél relevant en nuttig worden.

Passo2Learn - logo

Organiseren van interne beheersing. Vol passie en energie helpt Passo Organisatieadvies je met het inrichten, verbeteren en toetsen van oplossingen voor interne beheersingsvraagstukken. Dit kan met behulp van de bouwstenen: processen, risk & control, audit en samenwerking. Deze bouwstenen tezamen inclusief het gedrag van mensen vormen samenhang, zorgen voor een passende interne beheersing. Het is de kracht van de verbinding tussen mensen, processen, structuren en het vermogen om te leren van uitgevoerde werkzaamheden die de interne beheersing succesvol maken. Ieder intern beheersingsvraagstuk vraagt om een maatwerk aanpak.