Audit

Een goede audit heeft impact en overtreft verwachtingen.

Leer audits uitvoeren met impact

Wil jij jouw auditprocessen verbeteren zodat ze meer impact hebben?

In organisaties worden audit vaak ingezet om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Jammer genoeg hebben veel audits niet genoeg of niet de gewenste impact. De manier waarop audits worden uitgevoerd en impact hebben verschilt. Met deze maatwerk training audits uitvoeren met impact, worden je mensen opgeleid om audits goed voor te bereiden en uit te voeren met impact.

Audits kunnen worden uitgevoerd door de interne audit afdeling, door de externe accountant. Daarnaast kunnen audits ook worden uitgevoerd in het kader van kwaliteitssystemen, zoals bijvoorbeeld NEN-ISO.

In deze training leer je op welke wijze audit als instrument wordt ingezet in organisaties. Je leert hoe je een audit opzet en uitvoert. Je gaat actief aan de slag om zelf een auditaanpak te maken en hierover te rapporteren. Daarnaast krijg inzicht in de dynamiek die ontstaat als je verbeterpunten bespreekbaar maakt als auditor.

In de training leer je:

 • Wat een audit is en hoe audits worden ingezet
 • Uit welke processtappen een audit is opgebouwd
 • Onderzoeksvragen te formuleren
 • Toetsingsraamwerken op te stellen
 • Hoe je komt tot een beoordeling van je onderzoeksvraag
 • Draagvlak te creëren voor je audit
 • Effectief te rapporteren over je uitgevoerde onderzoek

Afhankelijk van het kennisniveau en de specifieke wensen van de organisatie wordt de training op maat gemaakt. Hierbij kunnen we ook meer nadruk leggen op het oefenen van vaardigheden die van belang zijn tijdens een audit. Denk bijvoorbeeld aan communicatie vaardigheden. In overleg schakelen we een acteur in om vaardigheden te oefenen. Afhankelijk van de vraag van de organisatie bestaat de training uit 1 of meerdere dagen waarin de cursisten met echte praktijk opdrachten aan de slag gaan.

Voor wie:

 • Auditors
 • Kwaliteitsmedewerkers
 • Controllers
 • Medewerkers die geaudit worden
 • Trainees die kennis maken met het interne beheersing

Investering

Geen enkele training is hetzelfde en vraagt om maatwerk van zowel programma als locatie. Afhankelijk van het programma kan de training uit meerdere dagen bestaan. Ook begeleiding van de uitvoering van deze audits behoort tot de mogelijkheden. Deze training is écht maatwerk.

Scan zelf je eigen teameffectiviteit

Wil jij zelf inzicht creëren in de effectiviteit van jouw team? Ik stel je graag een zelf scan ter beschikking waarmee je zelf kunt zien hoeveel ruimte jouw team heeft om te groeien in effectiviteit. Vraag hier vrijblijvend een teamscan aan.

Inzicht in jouw leerstijl

Wil je weten wat jouw leerstijl is en hoe zich dat in praktijk uit? Vraag hier vrijblijvend de scan aan en je hebt binnen 5 minuten je inzicht in je eigen leerstijl.

Referenties

Enkele voorbeelden van relaties waarbij succesvolle projecten zijn gerealiseerd: Rabobank, Coöperatie Dela, De Nederlandse Loterij, Aegon Nederland en Rivas Zorggroep.

"Tijdens de heidagen zijn we dichter bij elkaar gekomen. We zijn naar huis gegaan met een verbeterplan om onze samenwerking in onze werksituatie te blijven verbeteren."

"Er werd een sfeer van openheid en echtheid gecreëerd. De echte pijnpunten kwamen wel boven. Super mooi om mee verder te gaan tijdens ons dagelijkse werk."

"Ik heb meer inzicht gekregen hoe het komt dat collega’s doen zoals ze doen. Hierdoor heb ik meer begrip voor hun gedrag gekregen."

"Ik wist wel dat er een paar dingen niet goed gingen maar dat de punten zo diep zaten had ik niet in de gaten. Goed om hier met elkaar bij stil te staan en om hier nu mee verder te gaan."

Passo2Learn

Vergroot je inzicht en effectiviteit van interne beheersing.

Passo2Learn - training procesmanagement

Procesmanagement

Processen zijn niet meer weg te denken uit iedere organisatie en zijn echt een must om gestructureerd je bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Tijdens deze training leer je op welke wijze je processen kunt identificeren, inrichten en analyseren. Met deze kennis kun je tijdens je dagelijkse werk zelf actief aan de slag en of je kunt vanuit een staffunctie met de proceseigenaren gesprek over de procesinrichting of gerealiseerde procesprestaties.

Passo2Learn - training Risk en control

Risico en control management

Herken je de situatie dat je met risicomanagement of audit verschilt van inzicht en in eindeloze energielekkende discussies terecht komt? Met meer inzicht in de wereld van interne beheersing kun je deze discussies beter vorm geven en er voor zorgen dat ze wél relevant en nuttig worden.

Passo2Learn - logo

Organiseren van interne beheersing. Vol passie en energie helpt Passo Organisatieadvies je met het inrichten, verbeteren en toetsen van oplossingen voor interne beheersingsvraagstukken. Dit kan met behulp van de bouwstenen: processen, risk & control, audit en samenwerking. Deze bouwstenen tezamen inclusief het gedrag van mensen vormen samenhang, zorgen voor een passende interne beheersing. Het is de kracht van de verbinding tussen mensen, processen, structuren en het vermogen om te leren van uitgevoerde werkzaamheden die de interne beheersing succesvol maken. Ieder intern beheersingsvraagstuk vraagt om een maatwerk aanpak.